lørdag den 27. juli 2013

Sommerferiens vilde planer

Det sker hver eneste gang, jeg har ferie, og det er ligegyldigt, om det er en ferie på en uge eller tre.

Mine planer er altid langt ude.

"Åh, der skal hygges og slappes af i rå mængder, jeg skal have læst en masse og være sund og træne, så jeg er superfit, når jeg vender tilbage på arbejde, og så skal jeg da lige ordne huset, male de der låger og ordne stenbedet og samtlige små hængepartier for de sidste par år og jeg skriver sgu da lige en halv roman ... næ, hvorfor ikke en hel? Jeg har jo tiden!"

Jeg lægger ikke ligefrem de meste realistiske planer, men jeg har i det mindste selvindsigt nok til at vide på forhånd, at der nok er en hel del, der ikke lykkes.

Omgivet af bøger som jeg jo er på mit arbejde, har jeg altid en god stak biblioteksbøger liggende derhjemme. Mange flere end jeg kan nå at læse (hverdagsplanlægning går tilsyneladende ikke meget bedre end ferieplanlægning). Jeg tror stadig, jeg læser, som da jeg var barn og teenager. Men jeg har ikke længere så meget tid. Jeg er på en eller anden måde blevet ... Voksen (sådan da ;o).

Fatter ikke hvordan det gik til, men det rammer åbenbart mange Voksne. At tiden til at læse ikke længere er så stor.

Det forhindrer mig nu ikke i at låne, som om jeg stadig grovæder bøger på daglig basis. Og i ferierne går det helt galt. Selvom jeg sikkert allerede har bøger nok på lager, så begynder jeg i de sidste dage op til ferien at låne ekstra. Jeg SKAL jo ikke risikerer at mangle, og jeg FÅR jo helt sikkert læst dem alle.

Og jeg kan jo lige så godt udnytte Al Den Tid til at få samlet op på alle de bøger, som ikke er blevet læst endnu.

Til denne ferie gik det helt galt. Det var ikke længere et spørgsmål om "Skal det være den eller den?" men mere "Den, den, den, den, hov, er den udlånt? Nå, men så tager jeg bare den og den i stedet!"

Jeg får desuden et seriøst problem, hvis jeg får læst en god stak af de hjemlånte bøger. Mange af dem er nemlig første bind i en serie. Såå ... jeg kan stå efter ferien med virkelig mange påbegyndte serie, hvilket jo så igen "kræver", at jeg læser bog 2, 3, 4, hvor mange der nu er ...

 
Her er det meste af "lageret". Jeg har en lille ekstra håndfuld liggende rundt omkring, som jeg har påbegyndt.

Der er mere end nok til en bog om dagen. Nu er fantasy og paranormale romaner for det meste ikke kendt for at være små, lette bøger, man kan guffe i sig på forholdsvis kort tid. Næ, de fleste af disse her er på 300-400 sider, hvis ikke mere.

Nå ja, jeg må jo bare starte fra en ende af.

Ahhh, ferie!

3 kommentarer:

 1. Hehe ... ambitiøst, må man sige ... Men husk at du jo ikke er fritaget for aflevering af lektier søndag aften. ;-)

  SvarSlet
 2. Hvor mange måneder er det nu lige du har ferie? ;)

  God fornøjelse

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tre ... uger :o)

   Mange tak, det skal nok blive en god fornøjelse!

   Slet