tirsdag den 24. januar 2012

Bagsidetekster - boomerangen der rammer igen og igen

Jeg burde efterhånden have styr på, hvad der sker efter en bog antages til udgivelse. Den gennemgår en manuspleje, der læses korrektur, den sættes, omslaget bliver lavet, bogen ryger af sted til trykkeriet ... og så er der naturligvis bagsideteksten!

På nuværende tidspunkt har jeg udgivet ni bøger og HAR skrevet bagsidetekster til mine fem letlæsningsbøger, som udkommer senere på året. Alligevel kom det lidt som en overraskelse, da jeg blev bedt om bagsideteksten til tredje bog i serien "Blodets bånd".

"Hvad? Nu? Allerede? Åhhh, nej!"

Det er utroligt, at jeg hver gang bliver overrasket over, at der IGEN skal skrives en bagsidetekst. Jeg har jo trods alt gjort det fjorten gange før. Det må hænge sammen med, at jeg synes, bagsidetekster at svære! De skal være spændende og gribe fat i læseren, men de må heller ikke afsløre for meget. Det er en svær balancegang, for hvad gør en god bagsidetekst?

Næste gang jeg har færdiggjort en roman, skulle jeg måske skrive bagsidetekten med det samme. Så kan jeg måske for en gangs skyld undgå boomerangen, der har overrasket mig igen og igen siden første bog.

Men nu ... må jeg hellere skrive en bagsidetekst til "Kampbrødre"!

4 kommentarer:

 1. Vidste faktisk ikke, at du som forfatter selv skulle skrive bagsidetekst. Har altid haft en idé om, at det var noget, redaktøren gjorde.

  Har også forsøgt mig med at skrive pitch/bagsidetekst til mine historier - og har samme problem som dig. Hvordan får man det til at lyde som århundredets must-read uden at afsløre for meget?

  Glæder mig til at læse både bagsidetekst og bog! Er godt i gang med Blodsøstre, min første Eybye-bog (men bestemt ikke den sidste, kan jeg godt mærke).

  SvarSlet
 2. Hej Nanna

  Jeg er sikker på, der er forskel på de forskellige forlag :o)
  Hos nogle forlag skriver redaktøren sikkert bagsideteksten.

  Jeg laver for det meste nogle forslag. Det endelige resultat kan så være lavet ud af et par af forslagene eller en på forlaget laver en med udgangspunkt i mine forslag.

  Jeg tror faktisk ikke, at jeg har en bagsidetekst, som kun jeg har skrevet på :o)

  Ja, man kan lige så godt gøre det. Med tiden må man da få lidt mere føling med det.

  Glæder mig at du ser ud til at kunne lide Blodsøstre, og at der er håb for at du læser andre Eybye-bøger ;o)

  SvarSlet
 3. Fløj igennem Blodsøstre og Hyænelatter - og er nu ekstremt frustreret over, at jeg er gået i gang med at læse en endnu ikke afsluttet serie. Jeg burde vide bedre. Der er jo alt for længe til juni?! Du skriver meget medrivende. Især Hyænelatter har nogle spændende cliffhangers og en god karakterudvikling.

  Må læse dine andre bøger, mens kalenderen får slæbt sig fremad mod 13. juni. Der er jo heldigvis en god håndfuld at gå i krig med :)

  I øvrigt: Hvis man finder nogle småfejl i bøgerne, er det så Tellerup, man skal kontakte?

  SvarSlet
 4. Hej Nanna

  Hvor dejligt at høre, at du havde en god flyvetur gennem Blodsøstre og Hyænelatter :o)
  Det er sådan, jeg selv foretrækker mine læseoplevelser - i fuld fart og uden mulighed for at lægge bogen fra mig.

  Haha, ja, jeg kender godt det med at begynde på en serie, som ikke er afsluttet. Jeg har selv ventet på 3. bog i en serie i maaange år nu.
  Jeg skal nok gøre mit bedste og forsøge at få skrevet serien så hurtig som muligt.

  Det er vist desværre umuligt at undgå fejl i bøgerne. Vi gør ellers en ihærdig indsats for at finde fejlene, men der er altid nogen der slipper igennem.

  Du kan sende fejlene til kontakt (snabela) tellerup.dk
  Så har vi dem, hvis der engang skal lavet et andet oplag af bøgerne :o)

  SvarSlet