fredag den 20. september 2013

Dark erotica - er jeg på dybt vand?

Det første jeg skrev - og som var med til at få mig til at fortsætte - var gysernoveller. Som barn og teenager var en god gysernovellesamling lige sagen, og det var altså den genre, jeg først prøvede kræfter med.

Siden da har jeg valgt en lidt anden vej, men jeg håber da stadig, at der er gemt et gyser-gen i mig. Skrivemæssigt altså.

En af mine skrivebuddies, Carina Evytt, skriver horror, og i den forbindelse fandt jeg mig selv til foredrag om horror på Krimimessen i år. Der var flere andre horrorforfattere til stede, og en del af et foredrag handlede om paranormale romances, som har trukket hugtænderne ud på vampyrer og rullet dem i candyfloss. I det mindste var jeg ikke den eneste "fjende" i forsamlingen, for Louise Haiberg var også til stede, og selvom de færreste tilstedeværende var klar over det på det tidspunkt, havde hun haft fingre i dæmonerne.

Efter foredraget var der rygepause - jeg følger så personligt bare med for selskabets skyld - og der, midt i en mindre snestorm, blev der givet hånd til Carinas fæller med angivelse af navn og genre!

Jeg blev da heldigvis ikke jaget bort, som var jeg en trussel mod den litterære horrorverden, men jeg vil nu gerne bevise, at jeg altså ikke kun er en del af "Twilight-holdet" :o)

Måske var det sådan, at jeg pludselig fandt mig selv i gang med at forsøge at skrive en dark erotica  novelle. Måske fordi andre forfattere jeg kender havde kastet sig ud i det. Og fordi det da kunne være ret fedt at kunne ... hvis jeg altså kan (det er så stadig Spørgsmålet Uden Svar).

Forlaget Kandor har planer om at lave en samling dark erotica noveller.

Kravene:
 • Den skal udspille sig i Danmark
 • Den skal have et element af horror.
 • Den skal have et element af erotik.
 • Længen er 4.000 – 13.000 ord.
 • Den har ikke tidligere været offentliggjort.
 • Den indeholder IKKE vampyrer!

 • Okay, ret klare regler: Skal indeholde horror og erotik og ingen vampyrer!

  Da jeg jo ikke ligefrem er garvet indenfor genren, tør jeg knap nok komme med den mindste hint omkring hvad horror-delen er i min novelle. Jeg tænker, at læserne ser hintet og straks har regnet hele novellen ud: "Aha, så vi er på vej derhen og så sker der det der med følgende slutning ..."

  Og derfor har jeg lige nu 13 sammenhængende wordsider ... uden den mindste "der er vist noget der ikke helt er som det skal være"-fornemmelse fra hovedpersonens side.

  Måske er jeg på dybt vand ...

  Jeg har 9-10 dage til at fikse det!  6 kommentarer:

  1. Hi Hi. Mindes udemærket, hvordan vi sank ned i stolene og det var ikke kun på grund af kulden. ;o)

   SvarSlet
   Svar
   1. Jep, vi var omringet ... og i undertal ;o)

    Slet
  2. Føler mig godt nok også på dybt vand her, men det skal da prøves, ikke? Man skal afprøve sine grænser. :-)
   Pøj pøj ... deadline nærmer sig.

   SvarSlet
   Svar
   1. Ja, jeg håber da, at jeg får overtalt mig selv til at prøve :o)

    Slet
  3. I var for seje, var I.
   Og selvfølgelig kan du da skrive novellen. Du kan skrive alt hvad du vil. :-)

   SvarSlet
   Svar
   1. Jamen, så vil jeg da gerne skrive en bestseller! ;oP

    Slet