tirsdag den 17. september 2013

Fantasymessen 2013

Sidste år blev Fantasymessen holdt på Herlufsholm for første gang, og jeg blev interviewet om min bogserie Blodets Bånd. I år var jeg igen med, denne gang dog kun som besøgende. Som sidst havde jeg mine sædvanlige bogmesse-rejsepartnere: Mine skrivebuddies.

Allerede inden vi tog af sted, havde Forlaget Tellerup lagt et billede af en gave på deres Facebookside. En rigtig fin, lyserød pakke ... men hvem var den til?

Da vi ankom og naturligvis straks slog et smut forbi Tellerups stand, fandt vi ud af det. Gaven var til Louise Haiberg, som debuterer på forlaget i år.

(Billedet er lånt fra Tellerups Facebookside)

Billederne viser slet ikke, hvor stort smilet var. Selv under almindelige omstændigheder kan Louise smile stort og bredt, men at få en gave med de første eksemparer af sin debutroman i hænderne ... det kan lige give lidt ekstra volumen!

Dæmondræberen og andre bøger
Bogen hedder Oprører og er første bind i serien Dæmondræberen. Er man til paranormale romaner med humor og action (og kan man lide Viking fra Blodets Bånd-serien), så skal man ikke snyde sig selv for denne bog.

Her er mit eksemplar, som var at finde i den mystiske gave:Smuk, ikke?


Og her er den set fra ryggen. Bemærk hvor meget plads Tellerup-ræven har. Det er jo det rene palads! Ikke som "Spejlsøstre" der må føles som en etværelses for ræven, som pryder ryggen der.
 
Efter denne gode start tullede vi rundt på messen og så forskellige interviews. Vi så den første dag Lene Dybdahl, som blev interviewet om sin serie Nøglens Vogtere, Dennis Jürgensen og Camilla Wandahl, som fortalte om sin serie Søstre på de syv have.

Jeg er ikke typen, som bare må eje i massevis af bøger, men jeg fik da lidt bøger med hjem. Jeg købte bog 3 i Søstre på de syv have - og fik en fin lille hilsen - og snuppede også en god, gammel klassiker med hjem: Dennis Jürgensens Freddy-bøger.


Pudsige oplevelser
Jeg havde et par pudsige oplevelser på messen. Ved Dybdahls-interviewet tog jeg plads, og så talte min sidemand til mig. Først fik jeg ikke helt fat i, hvad hun sagde - jeg hørte det som noget om bogforum, men det viste sig, at hun var en gammel klassekammerat fra biblioteksskolen! Vi har ikke set hinanden i syv år, bor begge i Jylland ... og vælger så at sætte os ved siden af hinanden til en bogmesse på Sjælland. Det er da lidt komisk :o)

Ved et andet interview var der en anden kvinde, som spurgte, om vi ikke kendte hinanden (åh, mine stakkels hjerneceller der desperat forsøger at lave en mulig kobling). Måske fra Tegnebordet? Jeg har tidligere nydt at besøge Tegnebordet, men kun som besøgende, så det kunne ikke være derfra. Jeg spurgte, om det måske var fra min blog? Lidt snakken frem og tilbage til vi endelig fandt ud af forbindelsen. Det vidste sig, at hun - Dorte Nielsen - havde lavet forsiden til min bog "Sol, sommer og scorereplikker" fra 2008. Se, det var da også lidt morsomt :o)

På messen så vi også Nanna Foss blive interviewet omkring at være debuterende forfatter på Tellerup. Hendes første roman udkommer til 2014, og efter hvad jeg hører, er det også en roman, der vil være værd at tage et kig på: Paranormal science fiction med tidsrejsende unge mennesker ... what not to like?

Fantasymessen har smukke rammer på Herlufholms kostskole, hvor udklædte mennesker slentrer rundt mellem de mere almindelige besøgende. Udover at købe bøger og se forfattere på scenerne er der også mulighed for at skyde med bue og pil eller at snuppe et sværd og tage en omgang med en ridder, en troldmand eller en ork ... eller måske alle tre på en gang!

Mulige slutninger på Blodets bånd-serien - ifølge mine skrivebuddies
Det vigtigste for mig er nu muligheden for at møde mine skrivebuddies: Anika Eibe, Carina Evytt og Louise Haiberg. Vi kan føre de sjoveste samtaler omkring det at skrive og vores forskellige universer. Der blev for eksempel snakket om, hvordan Blodets Bånd-serien bør/kunne slutte:
 • Leo og Kassie får hinanden, Viking får Alley, Viktor og Zan dør og Helena kan bare blive bag sin mur (med eller mod sin vilje!) efter at hun har været fraværende i 20 år
 • Der sker noget grusomt med Leo, Kassie giver op og forsvinder, Helena vender tilbage, og hun og Zan får hinanden og der er idyllisk sammenkomst på en strand med bål og guitar
 • Vi laver noget delebasis: Zan får Helena, når Leo sover og er i skole, men ellers har Leo Kassie.
Hmmm ....

Jeg tænker nogle gange over, hvad uskyldige tilhører mon tænker, når de tilfældigvis må lægge ører til vores samtaler om både det ene og det andet, og om det mon gør nogen forskel for opfattelsen, hvis de ved - eller ikke ved - at det er fiktive personer, der tales om ;o)

Sjovt er det i hvert fald at have de samtaler. Og det kriblede i fingrene efter at få fat på computeren og komme videre med BB7.

Andres oplevelser af Fantasymessen
Læs min skrivebuddie Anika Eibes oplevelse af Fantasymessen (hun fortæller om en interessant samtale på en restaurant omkring Leo og hvordan han har det med visse ... begrænsninger ... i historien).

Louise Haiberg beretter også om turen. Her er 2. del.

Nanna Foss - den nye hest i Tellerups fold - beretter også om turen.

Og mens flere af Tellerups forfattere var på scenen eller bare besøgte Fantasymessen, løb Michael Kamp zombieløbet! Tag et kig forbi hans side - han har filmet løbet, og det ser både sjovt og skræmmende ud.

5 kommentarer:

 1. Stemmer SÅ meget på forslag nr. 1 for BB7 men der må godt komme en masse gnidninger :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Majken

   Ja, det bliver da lidt kedeligt, hvis vi springer alt det spændende over og går direkte til "Hey, skal vi ikke bare være venner alle sammen?" ;o)

   Slet
 2. Jeg kan så godt lide, når alle er glade, så jeg stemmer for forslag 3. Men det er måske også lidt kedeligt ... :P

  Sjovt at læse om din oplevelse af messen, og rigtig hyggeligt endelig at hilse face-to-face. Måske der endda bliver tid til at snakke næste gang? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, jeg glæder mig til at læse din bog - når alle ender med at være glade selv hvis det er på delebasis ;o)

   Ja, det var hyggeligt, selvom det var kortvarigt. Men næste gang måske :o)

   Slet
 3. Jeg synes så Kassie skal have Viking og Leo kan få Anastasia :) Og Zan skal selvfølgelig dø men ikke uden kamp ;)

  SvarSlet