søndag den 8. december 2013

Udflugt og jeg bliver anbefalet

Fredag var jeg på udflugt med kollegaerne fra mit arbejde. Vi skulle ud og besøge et par andre biblioteker, så vi kunne blive inspireret til, hvordan vores eget kan indrettes.

Først tog vi et smut forbi Silkeborg Bibliotek, og senere endte vi hos Kolding Bibliotek. Begge lækre biblioteker som er indrettet lækkert og lyst og med hyggelige siddepladser og steder at arbejde.

Men jeg må indrømme, at mens jeg gik mellem reolerne, så skannede mit blik efter et bestemt område. Ungdomsbøgerne. Og nærmere bestemt: Hylden med forfatterne som starter med E (selvoptaget? No-o-o-o-o-o!)

Jeg fandt dem også og nåede at nyde synet af et par af mine titler. Men det, som var det helt store boost, var en udstilling, som var på Kolding Bibliotek. En af deres lånere anbefalede fantasy- og vampyrromaner på en udstilling. Hun hedder Samira.
Og her kan vi se, hvilke bøger hun anbefalede:
 
 
Og - yay! - hun anbefaler også Følgesvenden!
 


Det er skønt at falde over sådanne små overraskelser. Så tak for den, Samira!

Som en del af udflugten var vi også på Museet Jorn, hvor den nuværende udstilling handlede om forbindelsen mellem Jorn og Picasso. På biblioteket underviser vi i forskellige emner, og et af disse er billedprogrammet Picasa. I starten skulle man holde tungen lige i munden, for ikke at omtale kurserne som Picasso, men på museet kunne jeg så opleve mig selv sige: "Næ, endnu en Picasa."

Hmmm ...

Nå, min forståelse for kunst er vist ikke så veludviklet. Jeg fandt mest fornøjelse i at lave lysmalerier. Kort fortalt: Man står i et stort omklædningsrum i mørke og tegner med en lommelygte, mens en skærm fotografere. Resultatet kan blive noget i den her stil:Samtidig bliver der også taget et billede, som viser, hvad der gemmer sig bag det smukke lys-mønster.

I det her tilfælde en gøgler:

Heldigt jeg skriver bedre, end jeg forstår kunst ;o)

1 kommentar: