tirsdag den 1. januar 2013

2012 - året der gik

Det første år i 2013, men jeg prøver at kigge tilbage på 2012, så jeg kan lave en forfatterstatus, ligesom i 2010 og 2011. Året er gået hurtigt. Jeg synes næsten lige, det har været januar, og hvad har jeg så brugt et helt år på?

Tja ... jeg har skrevet. I december 2011 var jeg så småt påbegyndt romanen "Følgesvenden" i min serie Blodets Bånd. Og ved siden af det var jeg i de sidste faser af ombygningen af mit hus. Det giver altid en masse hængepartier. Hængepartier som jeg endnu muntrer mig med. I denne juleferie har jeg endelig fået malet nogle radiatorer. Og lidt klatmaling her og der. Der er stadig hængepartier, men jeg har da fået udryddet et par stykker.

Mens jeg skrev på "Følgesvenden", gik det op for mig, at den blev ved med at blive længere og længere, og at den snart nåede det sideantal de tidligere bøger i serien havde haft. Og jeg følte slet ikke, at jeg var kommet i gang.

Det endte med, at handlingen blev delt op i to bøger, og det andet bind fik titlen "Heksekunst". Jeg sendte dem ind til forlaget, og de gik heldigvis igennem nåleøjet. Dele af manusplejen foregik i min sommerferie, hvor jeg ellers havde regnet med at skulle skrive en masse sider, nu hvor jeg havde hele dage til at hellige mig historien. Jeg har så bare svært ved at skrive samtidig med, at jeg redigerer, fordi redigeringsprocessen er så kompakt. Det kræver en del tid og fokus. Og så er der ikke megen kreativitet tilbage til at skrive nyt. Jeg skrev et indlæg om korrektursumpen og om dens konsekvenser.Cirka halvvejs inde i min sommerferie, som varede tre uger, fik jeg sendt de rettede manuskripter tilbage til forlaget. Da jeg vidste, at jeg ville få dem tilbage igen indenfor kort tid, ville jeg ikke påbegynde den nye Blodets Bånd bog. Det virkede som en dårlig ide at arbejde på at komme ind i den nye bog, kun for at blive trukket ud af den igen på grund af mere redigering.

Derfor brugte jeg resten af ferien på at omskrive en børnebog og gøre den længere. Den endte på små 55 wordsider, og det var et sjovt afbræk fra min vampyrserie. Børnebogen ligger endnu på computeren og venter, for der er lige nogle andre ting, jeg skal kigge på, før jeg finder ud af, om den er udgivelsesværdig.

Jeg kom helt igennem redigeringen - af hele to bøger på en gang - og så gik jeg igang med næste bog i serien. Den arbejder jeg på lige nu, og jeg kan så småt se slutningen på den, ligesom jeg kan se, at serien er ved at nå til det sidste og afsluttende bind. Jeg håber, det sker i 2013.

Året bød også på andre gode forfatterrelaterede oplevelser. Der var Fantasymessen, hvor jeg for første gang blev interviewet på en scene. Jeg var så heldig at kunne følges med mine gode kollegaer, og det var en dejlig oplevelse, som jeg håber, jeg har muligheden for at gentage i 2013.
Jeg var også på Bogmessen for anden gang nogensinde. Jeg havde den store oplevelse at stå på Børnescenen og fortælle om min serie Blodets bånd. Det var også en førstegangs oplevelse, og jeg fik en masse gode og interessante spørgsmål.

Oplevelsen brugte jeg en del indlæg på at fortælle om her på bloggen. Læs om det her:
Forberedelsen, Rejsen 1, og Rejsen 2, Børnescenen, Rævescenen, Drengelitteraturprisen, De sidste oplevelser.


Året er gået ufatteligt hurtigt. Det blev december, og ligesom med min sommerferie regnede jeg med at skulle skrive en masse sider. Personerne i serien havde åbenbart brug for ferie, for de var i hvert fald ikke samarbejdsvillige. BB-crewet gik på juleferie. I stedet fik jeg igen taget hul på malerbøtterne, og for at det hele ikke skulle gå op i praktiske ting, påbegyndte jeg omskrivningen af en børnebog.

Så i år 2012 fik jeg skrevet næsten tre Blodets Bånd-bøger en lille børnebog samt påbegyndt omskrivningen af en anden børnebog. Den er jeg nået cirka halvvejs igennem.

Jeg kan egentlig godt forstå, at mit renoveringsprojekt stadig har så mange hængepartier!

For 2013: Jeg håber, jeg får skrevet Blodets Bånd-serien færdig. Jeg er ved at afslutte 6. bind, og jeg regner med at der kommer 1-2 bind mere. Derudover håber jeg at komme videre med et andet projekt, som omfatter de små børnebøger jeg har nævnt.

Og naturligvis: At få klaret de sidste hængepartier på mit ombygningsprojekt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar