lørdag den 22. juni 2013

At have eller ikke at have ... et brand?

De færreste læsere tænker sikkert over det, men nogle forfattere har rent faktisk et brand. Noget der gør dem genkendelige fra andre forfattere.
 
Læs for eksempel Skrivekrampes indlæg omkring forfatterbrands. Han nævner også det at være ikonisk. For eksempel min Tellerup kollega Michael Kamp. Han har et karakteristisk skæg - det er flettet. Det er hans personlige stil, som sikkert ikke er udtænkt som nogen strategi, men som ikke desto mindre gør ham letgenkendelig.
 
Et andet eksempel er Leonora Christina Skov. Hun går helt bevidst efter "diva"-looket. Opsat hår, stiletter, knaldrøde læber og flotte kjoler. Et gennemført look må man sige. Og også et look der gør mig helt udmattet bare ved tanken. Det er en stil, som jeg aldrig ville kunne få til at virke.
 
Og heldigvis har jeg heller ikke et skæg jeg lige kan lave om til en fletning!
 
Måske jeg skulle gå all in for bibliotekar-looket? Det stereotype billede af en bibliotekar med knold i nakken, brillerne i en kæde om halsen og tækkelig nederdel? Eller måske ikke ... ;o)
 
Næ, jeg er jo egentlig ret almindelig. Som en læser skrev i en anmeldelse: "Hun ser jo ikke ud af meget, når man møder hende, men hun er så bund sød og rolig at man tænker at hun umuligt kan gemme på noget mere dystert end en blomstereng og en enhjørning."
 
Murwahahah! Skinnet kan bedrage, ikke sandt?
 
Men ja, mit look må være Ret Almindelig. Her er et billede fra Bogforum 2011, hvor jeg har min Almindelige Hårfarve.
 

 
Her forleden blev jeg så farvet. Jeg lod frisøren vælge farven - hun var jo ligesom den med mest erfaring. Da min ældste niece så mig: "Du har fået orange hår, moster." Hmmm ... Jeg spurgte så den yngste, hvilken hårfarve jeg nu har og svaret var: "Orange".
 
Det lyder voldsommere end det er, og helt orange er mit hår nok ikke, men det har fået en rød-brun-orange farve.
 
Så er jeg mon nu helt uigenkendelig? Fra Lyshåret Almindelig til Orange Almindelig?


 (Beklager den dårlige kvalitet. Farven kommer slet ikke til sin ret her)

Nå ja, det kan jo også være et hint om mit fremtidige look: Forfatteren med det virkelige orange hår!

7 kommentarer:

 1. Ihhhh, hvor er det fint. Det klæder dig enormt godt og du ved jo at jeg elsker hår med pang. ;o))

  Kh.
  LH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Måske det holder helt til Fantasymessen eller Bogforum, så får du måske chancen for at se det live ;oP

   Slet
 2. Det ser godt ud, Pernille!

  SvarSlet
 3. Smukt ... Næsten vamp-agtigt. ;-) Og så må du lade Louise bestemme pang-farven til messerne. DET kunne blive underholdende. :-)

  SvarSlet
 4. Måske skal du bare gå all-in for den orange - det vil da være et brand der vil noget! Fnis

  SvarSlet